keskiviikko 16. elokuuta 2017

Valittuja paloja

Miulle tulloo Valitut Palat. Tiijäthä sie sen piene leheläpyskän? Siinä on nii paljo semmosii uusija asijoista, joista ei ou ennen vielä kuultukkaan tiälä Puutteenperällä.
Miepä kirjotan tähä muutammii hauskoja juttuloita, mitä lukkoo uusimmassa lehessä. Nää on vähä niinku arvotuksii.

Millainen ihminen on erityisherkkä teknokaula, jolla on käynyt aivohaveri ja häntä hoidettaessa on jouduttu käyttämään myös sydäniskuria?”
Ei taija enemmälti liikkuu noita kenokauloja näillä kulumilla vai oottako työ nähny?
Miustanähe suavat käppäillä kotkontuloillaa, ei tänne tarvihe tulla herkistymmään.

Mie luulen, että Rokkalan Reinolle se käv aivohaveri männä kesänä. Se ajo mopola petoniporsaasee, lens kuaressa äskaupan seinää, kallo halakes ja aivot valu asvaltille. Henk män, vuan tokko tuo lie selevinpäi olluna, määtiijähäntä.

Joka päivä montakkertoo kuulo ratijosta tikiloikasta. Mie sanon, että voi yhenkerra! Loikittaan, loikittaan, ku on kiire, mutta tää tikiloikka se taitaa olla vihoviimene loikka tää ikäsele immeiselle. 
Älylaitteisiin pitää asentaa erillinen appsi, että saa emojit näkymään”. Ohi män tää asija, kovvoo ja korkiilta. Jottain pittää laittoo johonnii, että joku asija näkkyy. Mie en tarvii mittään apsija, enkä emoja. Oun pärjänny iliman tähännii asti. Miule riittää ku näkkyy puolyheksän uutiset, vuan niistäkkii män kiinnostus, ku Arvi Lint läks pois lukemasta.

Kaikki tiedostot pitää tallentaa pilveen, etteivät ne häviä, jos hakkerit tekevät kyberhyökkäyksiä.”
Aikonaa ryss...venäläiset hyökkäs tänne kalasnikovit kourassa, mutta nyt ne sitte hyökkevväät kyperillä. Mimmonen pyssy se kyperi on? Mie ostasin het muutaman, kun tässä näi lähelä rajjoo asutaa, ni ei tiijä, millo ne lähtöövät tulemaan sieltä isommalla porukalla kyperiensä kanssa.
Pyhäjärven rannalla   
Eihän myö maheta mittää, jos meilä o tuas huonommat asseet. Nää nykyaja lökäpöksyt kussoo punttiisa, jos pusikossa vähä risahtaa. Ei niistä ou meijän puolustajiks.
Ihe tässä täytyy tähystellä ja olla valamiina puolustammaa kottii, uskontoo ja isämuata.
Mie ku tien kaikelaisii puutöitä, ni oonpa tehny ihellein periskoopin. Nyt ei tarvihe nostella piätä, jos alaka kuulummaa viärälaine pörinä ja pauke tuolta Pyhäjärve toisesta piästä. Se ku on niät jo Puuttini puolela.
Enne ol vuan Pystykorva, Ukko-Pekka ja Suomi-konepistooli.

Tallentaa pilveen” Mitä se semmonen piliveen paneminen oikein on? En ilikii sannoo, mitä tul mieleen. Mite ne tiijot pyssyy sielä pilivessä, jos sattaa vaikka rakkeita? Ymmärtäähän sen tyhmempikkii, että alas puttoovat, mutta minne sitten puttoovat. 
Mitäs sitte, jos miun valokuvat tippuu erreyksissä tuonne Ullan ja Teijon tontille? Jos niije lampaat syöp miun kuvat, niin siinä se kuuluu melekonen rapina ja rouskutus, ku niitä kuvija on melekei neljä tuhatta. Lampaat vielä suap myrkytyksen niistä mustevärilöistä ja kuoloovat, nii mitäs lihhoo sitten pannaa mikkelkualiin?

Entäs sitten, ”millainen on napsutupakkaa polttava sipsikaljavegaani, joka syö nyhtökauraa ja karppausleipää sekä juo kyykkyviiniä. Hänelle ei maistu keinoliha, eikä Putin-juusto?”
Jonkusortin hippihän tuo tuommone on...pussikaljaveteraani. Niitä näkköö örisemässä joka tori kulumalla. 
Tuon kyykkyviinin mie tiijän. Kyykkyviini on sitä kaikista halavinta kuralientä, jota pietään alimmalla hyllyllä, että alkossakin erottuu, kuka on köyhä, se kun kyykkii siellä lattianrajassa, hyvä jos ei iha polovillaan könyä ehtiissään sitä halavinta litkuu. Pahhoha se on, mutta sitten suap kylillä kehhuu, että syötii pyhänä villisikapaistii ja juotii viinii sen kansa. 

Puuttin-juustosta miule tul mieleen yks aika paha asija. Se puuttin on kerenny jossai välissä tehä semmosen lain, että tullissa pittää ilimottoo, jos on mukana alle viijenkymmene millin kalaverkko. Par kuukautta sitte, ku olin mänössä rajan taa kulttuurimatkale, ni en ilimottanu, että miula o semmonenki verkko kyyvissä. En tienny, että pittää ilimottoo. Ol kyyvissä, ku olin just ostanu.
Ne ruojat, koppalakkipiät, ottivat miulta pois neljänkymmenen millin ahvenverkon. 
Pitivät minnuu kopissa puol päivee ja sitten ois vielä pitäny männä Lahenpohjaan kuulustelluun, mutta en männy. Eivät onneks tulleet hakemaan kyperiensä kanssa, eikä suomalaisetkaan lähteny muiluttammaa. 
Noh, sakkolappu kolahtaa postiloutaan päivänä minä hyväsä. Vaikiita on tietee, paljonko ne vuatii ruplija tuommosesta rikoksesta. Tää o ihan tos assii!
Puuttin ei halluu, että ulukomuan elävät tulloo kalastammaa Laatoka tyhjäks. Isoja kaloja siinä ei vissii oukkaan, ku eivät ottanneet pois toista verkkoo, sitä satamillistä riimuu.
Mie sanosin tähän, että voi perskules, mutta en voi sannoo, ku ei ou kukkaan kuulemasa. Mitä sitä suotta ihekseen kirroilemmaa, eikä tuo ies ou kovi kummone kirosanakaa.

Noh, seuraava arvotus. ”Millainen on natsitorttua syövä rajakki, joka käy häröilemässä vokin pihalla ja haukkuu suvakkeja.”
Tää o heleppo! Rajakit on rasistija, vokki on vastaaottokeskus ja myö kaikki ollaa suvakkija, semmosia, jotka hyväksyy toisettii immeiset. 
Natsitortusta vöyhkäsivät viime joulu alla, ku joku keksi, että joulutortut on hakaristi muotosii. Monnee päivää ei puhuttu mistää muusta ku natsitorttuloista. Kyllä ol pulloo uutisista. Onneks pukki tul ja tul ja vei neitsyyven, nii vaihtu puheeaiheet tiällä Puutteenperälläkkii. Emmie ihtiini tarkottanu, vuan sitä tonttu-Torvelo pikkusiskoo. Sillähä o laskettu aika ens kuussa.

Noh, kahotaanpas mitä tiällä seuraavaks lukkoo... ”Millainen henkilö on laastarisuhteessa elävä sapioseksuaali kukkahattutäti, jolla on merenneitoreidet ja sukkanuttura?”
Nyt mie mäni iha sanattomaks!

Kukkahattutäti ;)



Ei kommentteja: